*** Водещите вечерни новини на 23 май ***   Районен съд в

...
*** Водещите вечерни новини на 23 май ***
 
Районен съд в
Коментари Харесай

Водещите новини! Руският войник, убил цивилен в Украйна, получи доживотна присъда. Аламанов: Откъсваме се все повече от лудия диктатор

*** Водещите вечерни вести на 23 май ***

 

Районен съд в Киев призна военния за отговорен в преднамерено ликвидиране и нарушение на разпоредбите за водене на война.

„ Войникът призна виновността си, само че съдът не счете разкаянията на Шишимарин за откровени “.

„ Магистратите отхвърлиха изказванията на отбраната, че Шишимарин е изпълнявал заповед. Нареждането е било издадено от боен, който не е бил директен шеф на 21-годишния сержант на срочна работа “.

***

„ ГЕРБ настояват, че са " градивна " съпротива. Но на процедура заливат публичното пространство с нервности, единствено и единствено да завоюват малко политически дял. И не ги интересува това им държание какъв брой е деструктивно за България.

Затова да повторим значимото:

- откъсваме се от ден на ден от лудия диктатор;
- отстранена е зависимостта от съветски газ;
- обезпечена е същинска диверсификация;
- контрактувани са съществени количества газ;
- бизнесът и хората може да са спокойни;
- цената се чака да е доста по-ниска, в сравнение с към Русия;
- Рашистите, Путинистите, Рубльовите, Копейкините, Потоковите се пукат от гняв “.

***

Русия е получила оферти от Италия кротичък проект и го изследва, сподели през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Подробности за този проект не бяха оповестени, само че съгласно италианския всекидневник „ Република “ много подробният документ, показан в Организация на обединените нации и формиран от дипломатите от италианското външно министерство планува четири стадия:

- Прекратяване на огъня в Украйна и демилитаризация на фронта, под егидата на ООН;
- Преговори за статута на Украйна, която да влезе в Европейския съюз, само че не и в НАТО;
- Двустранно съглашение сред Украйна и Русия за Крим и Донбас (тези оспорвани територии получават цялостна автономност с правни гаранции за тяхната сигурност, само че остават под суверенитета на Украйна);
- Сключване на многостранно съглашение за мир и сигурност в Европа, имащо по-специално за цел разоръжаване, надзор над въоръженията и попречване на спорове.

***

Съветникът в непрекъснатото посланичество на Русия в Организация на обединените нации Борис Бондарев подаде оставка поради войната в Украйна.

„ Най-големия позор в живота си изпитах на 24 февруари (първия ден от нашествието на Москва) “, съобщи дипломатът. „ За двадесетгодишната си дипломатически кариера аз бях очевидец на всевъзможни обрати в съветската външна политика. Но подобен позор за моята татковина, какъвто изпитах на 24 февруари, не бях изпитвал в живота ", уточни още той, представен от правозащитника Хилел Нойер.

„ Агресивната война на Владимир Путин, стартирана против Украйна, е война против целия свят. Това  е война освен против украинския народ, само че и против жителите на Руската федерация “, добави Бондарев.

***

„ Нашата позиция е, че Русия дава разнообразни условия на страните от Европейския съюз. Едни страни могат да си заплащат в евро, други не могат “. 

Това зави министър председателят Кирил Петков след среща си с италианския министър председател Марио Драги.

„ Плащанията в евро и долари са задоволителни, без значение от обстоятелството, че има сметки в рубли. Има заплаха „ Газпром “ да си играе с различите условия “. 

***

Газовата връзка сред България и Гърция да е стратегически обект от голяма важност за националната сигурност. 

Това предлага министърът на енергетиката Александър Николов в отчет до държавното управление, както и план за разпореждане на Министерски съвет, което е оповестено за публично разискване. 

Предложението е в съгласие с ДАНС.

***

Една тревожна наклонност, която директно заплашва живота ни на планетата. 

***

„ Подкупът, който е бил препоръчан на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов, е от изненадващо лице – човек, който е почитан, някогашен народен представител. От септември-октомври отново се готви да стане народен представител. Не мога да кажа името, тъй като ДАНС работят по случая “. 

Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Росен Костурков.

„ 10 години една компания, определена по неразбираем за метод от министъра на земеделието през 2012 година е осъществявала три действия, които са свързани с санитарния надзор на границите ", заяви Костурков. 

„ Трудно съумяваме да извадим тази компания от тези пространства, не желае за напусне. Те настояват, че имат постоянен контракт. Сега благодарение на регионалния шеф на Хасково ще пристъпим към наложително изваждане “, разгласи още той.

***

След извършена среща със притежатели на домашни кучета и по тяхна молба, в парк “Борисова градина ” към този момент има избрана със заповед алея за свободно разхождане на домашни любимци, оповестява кметът на регион " Изгрев " - Делян Георгиев.

Той показва, че заради множеството спорове сред притежателите на кучета и останалите жители, ползващи за спорт и разходка парк “Борисова градина ”, е издал заповед, с която дефинира алеята против бл. 51 в ж.к. ”Изток ” и “черните пътеки ” на територията на целия парк, за място за свободно разхождане на домашни любимци.

***

Емблематичната китара на Кърт Кобейн от видеото към знаковото парче Smells Like Teen Spirit (1991) на „ Нирвана “ беше продадена на търг на аукционна къща „ Джулиънс окшънс “ за $4,5 милиона, заяви „ Варайъти “.

Сумата, платена за синята електрическа китара „ Фендър Мустанг 1969 ", надалеч надвиши предварителната оценка от 600 000 $, откакто в оспорваното наддаване се включиха колекционери от целия свят.

Новият собственик на знаковия инструмент е предприемачът и притежател на тима по американски футбол „ Индианаполис Колтс “ Джим Ирсей.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР